Kisállattal albérletet keresni manapság szinte lehetetlennek tűnik. Majdnem minden hirdetés kiköti, hogy semmilyen házikedvencet nem hozhat a leendő albérlő. Szerencsére ma már sok olyan oldal van, ahol kifejezetten olyan kiadó lakásokra lehet keresni, ahol megengedett a háziállat, többek között ITT is. Összeszedtünk 3 tippet azok számára, akik kisállatukkal keresnek új otthont.

 

Posztsorozatunk második része:

3 tipp, amit a gazdik tehetnek, hogy megbízzanak bennük

 

 

  1. Park és zöld terület mellett könnyebb.

 

Érdemes olyan lakást keresni, amely környékén parkok, nagyobb zöld területek vannak. Ez egyrészt azért előnyös, hiszen így sokkal kisebb az esélye, hogy a kisállat elhanyagolt lesz, és a felesleges energiáit a bútorokon, a lakás különböző tárgyain vezetné le. Másrészt nagy rá az esély, hogy a lakást a tulajdonos éppen azért vásárolta meg az adott környéken, mert maga is gazdi.

 

  1. Az őszinteség a kulcs.

 

A lehető legrosszabb, ha az albérlő titokban csempészi be a kisállatát. Egyrészt bármikor történhet olyan baleset, amit nem lehet eltitkolni, másrészt pedig, ha véletlenül kiderül, az komoly problémákhoz, vitákhoz vezethet. Nagyon fontos tehát, hogy a kisállat-tulajdonos őszintén elmondja, hogy kisállattal érkezne. Valószínűleg a legtöbb esetben közös megegyezéssel és írásban rögzített feltételekkel megoldható a költözés.

 

 

  1. A kisállat önéletrajza.

 

Bármennyire is furcsának hangozhat, szuper ötlet bemutatni a kiskedvencünket. Mindenki jobban fél az ismeretlentől, lehetséges, hogy a tulajdonos azért utasította el az állatgazdikat, mert ő maga sosem volt az. Mutassunk kiskedvencünkről képet, esetleg mutassuk meg személyesen is, sokkal kisebb a valószínűsége, hogy nemet mondanak egy kedves pofi láttán.

 

Kisállattal kapcsolatos blogunk első részében annak jártunk utána, mit tehetnek a tulajdonosok, milyen szempontok szerint érdemes mérlegelniük, amennyiben kisállattal érkezne az albérlő.