Minden munkában akadnak vicces, kellemetlen, vagy épp meghökkentő szituációk, főleg, ha az ember nap mint nap más emberekkel foglalkozik. Jöjjenek most a mi történeteink, amik megmutatják az ingatlanreferens élet minden oldalát. :)

 

„Egyik nap egy nagyon kedves ügyfélnek mutattam egy gyönyörű lakást, elég késői időpontban. Egy hétre jött első körben, mielőtt több évre ide költözne a családjával, hogy lakást találjon és a leendő munkahelyével egyeztessen. Szuper volt a lakásmutatás, az ügyfél és a tulajdonosok is egyből egy hullámhosszon voltak, és a lakás is megfelelt az igényeknek, de az érdeklődő még kért egy kis gondolkodási időt.

Együtt jöttünk el a lakásból, jót beszélgettünk és mivel napok óta egyedül töltötte az idejét, megkérdezte, hogy nem iszunk-e meg valamit és beszélgetünk még egy kicsit.
Hosszú nap lévén vissza kellett utasítanom, viszont abban maradtunk, hogy egy másik nap szívesen mutatok neki egy-két helyet a városban, ahova érdemes betérnie majd, ha itt fog élni hosszútávon.

Sajnos (vagy nem sajnos :D) a nyári időszakban sokkal több munkánk van és úgy tűnt, hogy az alatt a pár nap alatt, amíg még itt tartózkodott, nem fogom tudni betartani az ígéretem. Egyébként másnap jelezte, hogy szeretné kivenni a lakást, viszont a tulajdonosok épp elutaztak a városból és az ügyfél is utolsó napját töltötte Budapesten, igy a szerződést online kötöttük meg.

  Az ügyfelet az irodánkba hívtam aláírni a szerződést, hogy kéznél legyen a technológia, viszont, hogy a szavam ne maradjon üres ígéret, előtte beugrottam a boltba egy-két jó hideg sörért és míg átnéztük és aláírtuk a szerződést, kellemesen elfogyasztottuk. Kicsit tartottam ettől az ötlettől, hogy fogja kivenni magát, de elmondása szerint ez az apró figyelmesség csak még profibbá tette a munkám. Nem utolsó sorban azt is mondta, hogy átnézette a szerződést egy jogi osztályon dolgozó kollégájával, aki azt mondta, hogy messze az általunk használt szerződés a legalaposabb és legkorrektebb, így nyugodt szívvel írta alá. Nagyon örült annak, hogy megtalálta azt a lakást, amit elképzelt magának, és azt mondta, örömmel fog ajánlani minket további ideérkező kollégáinak. :)”

Tóth Rebeka ingatlanreferens

 

ingatlanreferensek-tortenetei-1

 

„XX. kerületben vettem fel egy eladó panellakást, amit a válás után lévő házaspár 6 hónapja nem tudott eladni. Kimentem, sok évnyi tapasztalat és némi home staging alkalmazásával (a home stagingről itt olvashatsz bővebben) befotóztam a lakást, melyet 1 hét alatt értékesítettem. Az elvált házaspár nagyon hálás volt, mert már csak ez hiányzott nekik az új élet megkezdéséhez, végre külön tudtak költözni. Nagyon fontos, hogy az ingatlanos nem kötődik érzelmileg az ingatlanhoz, így a lehetőséget látja meg benne mások részére.”


„Ajánlás útján kerültem egy olyan tulajdonoshoz, aki rettentően félt kiadni a lakását, legalább 2 hónapig gondolkozott, mire a bérbeadáshoz megírtuk a megbízási szerződést. A Jazzy rádió egyik műsorvezetőjét vittem oda jelöltként, miután előzetesen leszűrtem számtalan jelentkező közül a legideálisabb jelöltet. A tulaj és a bérlő már csak a szerződéskötésnél találkoztak, lévén, hogy a tulajdonos vidéken él. Azóta már többször felhívott a tulajdonos, hogy megköszönje, hogy milyen fantasztikus bérlőt vittem neki oda.”

„Egyetlen lakás hiányzott egy számomra kitűzött cél eléréséhez, amikor buszon telefonáltam egy érdeklődővel. Mikor letettem a telefont, egy mellettem ülő idős hölgy megkérdezte tőlem:
- Bocsánat kisasszony, Ön ingatlan bérbeadással foglalkozik? Én Önnel szeretnék dolgozni.
Egy éve állt üresen a lakása, leszálltunk a buszról, azonnal megtekintettem, és pár napon belül kiadtam. Rettentően hálás voltam, mert a kitűzött célom is megvalósult, és a néninek is tudtam segíteni!”

„Az ingatlanos szakma nagyon sok hozzáadott lelki értékkel rendelkezik. Van egy tanárnő tulajom, akivel évek óta együttműködök, mindig én adom ki a lakását. A mutatáson nem volt ott, hiszen több éves bizalommal rendelkeztem nála, így ismét én választottam ki számára a legideálisabb bérlőt. A szerződéskötéskor találkozott a tulaj és a bérlő először. Abban a pillanatban, amikor kezet fogtak, a tanárnő visszarepült 25 évet az időben, és meglátta azt a kisfiút, aki az egyik kedvenc diákja volt. Örömkönnyekben tört ki, hogy egykori tanítványából milyen felnőtt ember vált. Az ilyen pillanatok teszik igazán értékessé a munkánkat, hiszen szavakba önteni se lehet azt az örömet és hálát, amit az egykori tanár és tanítványa találkozása okozott.”

Vaszi Tímea kiemelt ingatlanreferens

 

„A lakásmutatások során számos érdekes szituációban volt már részem, azonban volt egy olyan eset, amely igazán emlékezetes maradt számomra. Egy külföldi, fiatal lánynak mutattam lakást, aki tanulni érkezett Budapestre. Minden teljesen normálisan zajlott - megnéztük a hálószobát, a nappalit, a konyhát, közben átbeszéltük a felmerülőkérdéseket, még arra is kitértünk, hogy hol lenne alkalmas kialakítani egy kis tanulósarkot. :) A mutatás végére a fürdőszoba megtekintése maradt. A bérlőnek itt volt egy kevésbé megszokott kérése, ugyanis ki szerette volna próbálni, hogy megfelelően folyik-e a víz a fürdőkádnál. Azonban arra se én, se a tulajdonos, de legfőképp a bérlő nem számított, hogy a víz nem a csapból, hanem a feje fölött elhelyezkedő zuhanyrózsából fog megérkezni. Mondanom sem kell, hogy egy kicsit elázott a bérlő, viszont óriási nevetésben tört ki, és vele együtt mi is jót nevettünk. Annyit még hozzáfűznék, hogy épp esős nap volt, úgyhogy a tulajdonos meg is említette, hogy nemcsak kint, hanem a lakásban is jól jött volna egy esernyő. :D”

Fejes Viktória ingatlanreferens

„Egyszer annyira későn tudtam szerződést kötni a tulajokkal és a bérlőkkel, hogy kénytelenek voltunk beülni a Wesselényi utcában egy kétszintes kocsmába, mivel már semmi más nem volt nyitva. Érkezésünkkor még viszonylag csend volt, és kevesen voltak. A tulajok elképesztő rugalmasságról tettek tanúbizonyságot, hiszen nagyon precíz és rendezett értelmiségi házaspár volt. A szerződést végül óriási hangzavarban, zene mellett és rengeteg betódult ember között írtuk meg.”

„Egy latin tulaj, aki másik időzónában él, nem feltétlenül tud azonnal alkalmazkodni az időeltolódáshoz, főleg, ha másnap már el is utazik. Így történt az az eset, hogy este 10 órakor, egy játszótéren, padon ülve, telefonnal világítva kötöttük meg a szerződést, miközben a tulaj gyerkőce a játszótéren élvezte a különleges éjszakai kiruccanást. Ha meg kell oldani egy feladatot, akkor az ingatlanoson múlik, hogy azonnali megoldást tudjon nyújtani.”

Matusinka Éva kiemelt ingatlanreferens

 

ingatlanreferensek-tortenetei-2

 

„Az egyik meglévő tulajdonosom tovább ajánlott. Fel is vettem egy másik városban élő új tulajdonosommal a kapcsolatot, aki rám bízta a mutatást, és a bérlő kiválasztását. Egyszer csak hívott egy, a hangjából és a hozzáállásából érezhető kedves és problémamegoldó pozitív hölgy, aki a tolószékes gyermekével költözne. Az együttérzés belőlem is a segítségnyújtást és a „hogyan hidaljuk át” érzést mozdította elő. :)  Meg is néztük, hogy megoldható-e a pár lépcsőn való feljutás a liftig.

Természetesen minden megoldható, ha szeretnénk :) így amikor a lakásmutatás sora került nem volt kérdés, hogy Ők lesznek az ideális bérlők.

A szerződéskötéskor a tulajdonos és a bérlő személyes találkozásakor kiderült, hogy egy városból származnak és fiatalkorukban még együtt is szórakoztak. Milyen szép az élet, hogy végül így segítenek egymáson és itt találkoztak Pesten.”

Kádár Zsuzsanna kiemelt ingatlanreferens

 

„Évek óta az alberlet.hu oszlopos tagjaként dolgozom, rengeteg sztori van a hatam mögött.
Egyik reggel egy lakás felvételnél nagyon szimpatikus voltam a tulajnak. Tetszett neki a dinamizmusom, hogy jól dolgozok, és a többi ingatlanost lekörözve vittem bérlőt. Sikerült is kiadnom, így másik lakásánál már csak engem keresett meg, hogy foglalkozzak az ingatlanával. Utána pedig a külföldön élő rokonának is a lakása megüresedett és szólt, hogy vigyek bérlőt, amit sikeresen kiközvetítettem! Ezután ez a külföldi rokona megbízott a budapesti ingatlana eladásával. A megbízást követően a tulajdonos kérését figyelembe véve hamar sikert arattam, így mindketten boldogok voltunk.

A sokéves tapasztalat által jutottam el odáig, hogy ajánlanak másoknak és így gyorsabban érek el sikereket.”


Pázmándi Ágnes kiemelt ingatlanreferens

 

ingatlanreferensek-tortenetei-4

 

„Amikor egy lakás kiadásra kerül, általában felújítják a tulajdonosok az új lakó érkezése előtt. Sokszor kérdezték meg tőlem, hogy tudok-e a kivitelezéshez megfelelő szakembert ajánlani részükre, aki nem csak megbízható, hanem igényes a munkájára is. Legutóbb egy parkettást kellett ajánlani, aki szerencsére pont ráért. Minden klappolt, az összes szakember egymást tudta váltani a munkában, így 3 hét alatt villámsebességgel elkészült a teljes felújítás. A tulajok rendkívül hálásak, hiszen tapasztalat alapján tudok ajánlani olyan szakembereket, akikre utána lehet számítani és minőségi munkát tesznek le az asztalra. Az ingatlant is sikerült kiadni a felújítás vége után nagyon gyorsan. Az ilyen apróságok miatt ajánlanak a tulajok tovább és jönnek vissza ismét, ha újra kiadóvá válik a lakásuk.”

„Egy süteménykészítő tulajom ajánlott egy vidéki cukrász tulaj részére, akik Budapesten vásároltak lakást, azt kellett kiadni. A lakás felvételekor segítséget kértek lakberendezési kérdésben is, amik nem csak a jó minőségű, profi képek elkészítéséhez nélkülözhetetlenek, de a megfelelő érdeklődők szűrésében is. A home stagingnek köszönhetően magasabb áron tudták bérbe adni a lakást. A tulajdonosok elvárásai alapján szűrtem le a bérlőket végül egy brazil párra. Annyira édesek voltak, hogy hatalmas meglepetés volt, amikor a tulajdonosok a szerződéskötésre ajándék kosárral leptek meg nemcsak engem, hanem a bérlőket is. Nem csak isteni finom sütiket, de egy-egy üveg bort, pálinkát és hajósi mártásokat kaptunk ajándékba köszönetképpen.”

Szűcs Erika kiemelt ingatlanreferens

 

„Egy régi tulajom lakása a közelmúltban újra kiadóvá vált.  A lakásról tudni kell, hogy a város patinás részén az első kerület Váralján található ill., hogy egy minden igényt kielégítően felújított, modern gépekkel ellátott ingatlan. A lakás újbóli kiadása feltételeinek egyeztetésekor felmerült, hogy a tulajdonos nem szeretné, hogy az új bérlő kisállattal költözzön, mert ugyan neki is van kutyája ill. volt macskája is, de nem jók a saját tapasztalatai. 

Én elmondtam neki, hogy ebben az esetben nagyon leszűkíti az lehetséges bérlők körét ill., hogy egy megfelelően megírt bérleti szerződéssel megnyugtatóan orvosolható a probléma, majd átadta a lakás kulcsát és távozott. Kérte, hogy csak akkor jelentkezzek, ha találtam egy minden szempontból megfelelő bérlőt a számára. Ezek után én annak a rendje és módja szerint mutogattam a lakást pár érdeklődőnek és akadt is közöttük egy nagyon szimpatikus fiatal pár, akik jelezték, hogy kibérelnék az ingatlant. Egy apró probléma akadt, hogy elmondásuk szerint két macskájuk és egy kutyájuk van, de teljes felelősséget vállalnak értük.

Én kis türelmet kértem tőlük és bízva abban, hogy a tulajdonos elfogadja az érveimet , / nagyon szimpatikus, jól szituált pár akik ráadásul nem csak egy évig bérelnék a lakást/ megbeszéltem vele, hogy a háziállatok ellenére találkozzon velük személyesen, minden kötelezettség nélkül. A találkozó létrejött.  A tulajdonos rendkívül megnyerőnek találta őket. Megegyezés született, kérte tőlem, hogy a bérleti szerződést számára megnyugtató módon egészítsem ki.  Két nap múlva megvalósult a kiadás két macskával és egy kutyával…”

Csóka Gábor ingatlanreferens

 

„Egy agglomerációban lévő ház mutatására érkezett rokonszenves, ismerősnek tűnő fiatal ügyfelem. A mutatás során kiderült, hogy a fiatalember beszél franciául - magam is - ekkor jöttem rá, neve alapján, hogy azért volt ismerős a fiatalember, mert a leányom osztálytársa volt a francia tagozatos középiskolában...

A házat végül nem vette ki a fiatalember, ám kereső megbízást adott az Albérlet.hu-nak. A keresés sikerrel járt, bérlő és tulajdonos azonnal rokonszenvet érzett egymás iránt, a tárgyalás - mivel a tulajdonos házastársa külföldi, rá való tekintettel - angolul és németül folyt, mindannyiunk részvételével. A bérbeadóról pedig az egyeztetés során folytatott jó hangulatú beszélgetés során derült ki, hogy egyetemi évfolyamtársak voltunk sok évvel ezelőtt a Közgazdasági Egyetemen!

Mivel mindenki autóval érkezett, a "nagy találkozás" örömére a tulajdonos kibontott egy gyerekpezsgőt és – bár közhely - de ismét megállapítottuk: kicsi a világ!”

Laskai Ildikó ingatlanreferens

 

ingatlanreferensek-tortenetei-3

 

„Számos pozitív történettel tudnék szolgálni, hiszen a pozitív energia a munkánk fő mozgatórugója.

Van egy pillanat, amikor létrejön a bérbeadás vagy az adásvétel, ekkor érzed mindkét fél háláját, ez a sikerélmény, a munkád elismerése ad motivációt a mindennapokban.

A tulajdonosokkal őszinte kapcsolatot ápolok, bíznak bennem, mert látják, hogy lelkiismeretesen végzem a munkámat, nem beszélek mellé és valóban a lehető legjobb bérlőt, vevőt keresem meg a számukra.

Én tudom, hogy hasznos munkát végzek, erről ad visszaigazolást, amikor örömmel fizetik ki a sikerdíjamat. A bérlőktől pedig szinte minden alkalommal megkapom a "te más ingatlanos vagy, mint a többiek" jelzőt. Ez annak köszönhető, hogy soha semmilyen körülmények között nem akarok másnak látszani, mint aki vagyok és mindig őszintén beszélek a lakásról, annak előnyiről, hátrányairól egyaránt.

Tehát az egész munka egy pozitív történet, de kiemelném a kedvencemet, melyből egy baráti kapcsolat alakult ki.

Az egyik délután egy külföldi szám hívott, nem voltam túl jó passzban, nem volt kedvem semmihez, így elsőre fel sem vettem a telefont, gondoltam összekapom magam és majd kicsit később visszahívom. Közben újra hívott, hát felvettem, és meglepetésemre magyarul szólt a telefonba egy hang. Egy nagy értékű lakás miatt keresett, pont nálam volt a kulcs, így egy óra múlva már ott is voltam a ház előtt. Két barátjával érkezett, látszólag is nagyon jó hangulatban. Felmentünk a lakásba, amit egy-két perc után korrekten vissza is utasított, mondván ne húzzuk egymás idejét, hanem inkább menjünk le a ház alatt található krimóba melyet már idefelé kinézett. Így lett gyorsan egy nagy értékű, "puccos" mutatásból kötetlen, jó hangulatú sörözés. Közben megbeszéltük, hogy megnézünk még egy lakást a portfóliómból, a lakásmutatás forgatókönyve kísértetiesen hasonló volt. Miközben Budapest egyik legelegánsabb szállodájában éppen egy hideg italt fogyasztottunk, a bárzenész nekünk játszott a zongorán, mi megállapodtunk abban, hogy mindenképpen megtalálom neki a megfelelő lakást, ami nem ígérkezett egyszerű feladatnak, hiszen voltak igényei az Úrnak...

Egy hónapos lakáskeresés következett, számos lakás megtekintésével, mely mindegyik egy külön sztori volt. Volt, ami zökkenőmentesen ment, de volt, hogy én keltettem reggel az esti buli után, hogy mennünk kellene. Szóval időközben nagyon jól szórakoztunk, de lakás meg még sehol nem volt... Az egy hónapos kitartó munka végül meghozta az eredményét és végszóra, sikerült megtalálni a tökéletes lakást, melyben azóta is szívesen látott vendég vagyok. Mindeközben kiderült, hogy eladná családi házát is, melynek értékesítésével engem bízott meg, szerencsére ennek a vége is sikerstory lett. Összegezve tehát, móka és kacagás közben összehoztunk két jól jövedelmező üzletet, mindenki elégedett, és a mai napig is heti kapcsolatban maradtunk. Tök jó!”

Antalóczy Áron ingatlanreferens

 

„Kicsit nehezen indult a napom, de utána nagy lendülettel hideghívást folytattam. Mivel épp „nemleges” nap volt gondoltam hasznot húzok ebből is és megtanulom megérteni a másik oldalt is. Körülbelül az ötödik hívásnál tarthattam amikor egy kedves úr vette fel a telefont a vonal túl oldalán. Hosszan beszélgettünk az ingatlanokról és arról milyen félelmei vannak az ingatlanosokkal kapcsolatban. A beszélgetésünk végére mégis elmentettük egymás telefonszámát és megígérte, hogy keresni fog, ha a szükség úgy hozza.

Eltelt egy hét és én lázasan készülődtem egy baráti összejövetelre, ami egy kocsikiállításon volt. A barátom egyik autójánál álldogáltam, amikor odalépett hozzám egy úr a barátjával. Az úrról kiderült, hogy 2 old timer kocsival is rendelkezik és jó pár ingatlannal.

Mindkét témáról hosszasan beszélgettünk, nem tudom mennyi idő lehetett, amíg beszélgettünk, de ez idő alatt kilyukadtunk az ingatlanügynökök nem túl pozitív tényezőire, szerencsére tudtam orvosolni a probléma forrását!

 Szimpatikus volt a hozzáállásom neki és eljutottunk egy telefonszám cseréig, ahogyan írta be a számom úgy jött ezzel együtt az igazi meglepetés is: mi már beszélgettünk egymással! Először nem fogtam fel a helyzetet, hisz sok emberrel találkozom naponta, de utána rájöttem gyorsan. Emlékezett mindenre, miről beszélgettünk és őszintén megmondta, hogy szkeptikus volt és még most is kicsit az, de ennek ellenére szeretné, ha foglalkoznék az ő lakásával.

Két héten belül kiadtam a lakását, amit 3 évre kötöttek le a bérlők.

Azóta is tartjuk a kapcsolatot, és már ajánlott másoknak is, ebből egyet ki is emelnék:

A lakás véleményem szerint, erős felújításra szorult az előzetes, viberen kapott képek alapján. Megbeszéltünk egy találkozót, hogy nézzek szét a lakásában és alkossak egy véleményt róla. Ki is szálltam hozzá és megmondtam őszintén, hogy ez így nem egy fotózható állapot, illetve lesz érdeklődő, de nem fogja tudni kiadni olyan egyszerűen, egész lakást fel kell szinte újítania, különösen a lakás fürdőszobáját, de annyit beszélgettünk a hogyanról, többször elnevettük magunkat rajta. Mindketten többször nevetésben fakadtunk ki, ahogy ötletelgettünk! Próbáltuk visszafogni magunkat, de a „most kezdjük el komolyan” -ra még nagyobb nevetésben törtünk ki!

Végül az lett a megoldás, hogy én átmentem egy másik szobába és úgy kommunikáltunk tovább, meg is beszéltünk mindent, amit kellett.

Minden a terv szerint alakult, a lakás nagyon szép lett. Kimentem lefotózni, amikor kész lett. Még aznap kiajánlottam egy ügyfélnek, de végül más módon sikerült kiadni. A tulajdonos kérte, ha a környéken járnék akkor mindenképpen keressem meg!  Nagy nehezen csak sikerült találkoznunk!

Nagyon boldog volt, mondta, hogy ez az első kiadása és nem hiszi, hogy a tippem nélkül ilyen gyorsan kitudta volna adni, méghozzá ennyiért. Elmesélte, hogy jelenleg két lakása van épülőben és szeretné, ha foglalkoznék velük, ha készen lesznek.

Nagyon szépen megköszönte a munkámat és egy száraz minőségi bort adott át, amit én még aznap este megbontottam a barátaimmal és erről az eseményről készítettem egy csoportképet, amin koccintunk épp, és ezt tovább küldtem a tulajdonosnak is.

Aki nyugtázta egy smiley jellel.

Kótai Ibolya ingatlanreferens

 

Ha Te is folyton hasonló, váratlan szituációkban találod magad, imádod a spontán feladatokat megoldani, és szívesen lennél a tagja laza, de összetartó és profi csapatunknak, jelentkezz hozzánk, legyél Te is az Alberlet.hu ingatlanreferense!

 

JELENTKEZEM