A XVIII. kerület tényleg mindentől távol van? Mit gondolnak a vevők, bérlők? Mennyire élénk a kerület ingatlanpiaca?

A kerület szakértőjével, Papp Nikolettel beszélgettünk és derítettük ki, hogy milyen a kerület igazi arca, milyen itt élni, milyen lehetőségek vannak.

 

Milyen most a XVIII. kerület megítélése? Valóban ez a helyzet vagy ez csak sztereotípia?

A XVIII. kerület a Belvárosban élő emberek számára ismeretlen kerület, ha valaki hallott is már róla legelőször a Havanna lakótelep szokott beugrani mindenkinek, ez pedig nem egy jó hírű kerületrész. A kerület sajátossága, amiről nagyon sokan nem tudnak, hogy a lakótelepeken kívül rengeteg kertvárosi része van, sőt egy gyönyörű villanegyed is helyet kapott itt, ahol sorakoznak egymás mellet a nagyságrendileg 400 m2-es nagy kertes medencés, mediterrán és minimal stílusú házak.

Mit lehet mondani a közbiztonságról?

A közbiztonság az elmúlt 15 évben rengeteget javult. Szinte mindenhol térfigyelő kamerák lettek felszerelve, növelték a kerületben rendőrségi járőrözést, valamint városgazdák, közterület felügyelők pásztázzák az utcákat. Rengeteg nyilvános mellékhelyiség található a kerületben, így a kerület tisztasága is javult.

Lehet az egész kerületet egyben kezelni? Elég sok kerületrész van, ezek különböznek? A XVIII. kerületre a Havanna lakótelep stílusa jellemző (bár ezt valahogy finomítva kellene feltenni)?

Nem lehet, teljesen eltérő kerületrészek vannak. a Havanna lakótelepen a 10 emeletes panelházak a jellemzőek, míg a Lakatos lakótelepen 4 emeletes csúszózsalus házak vannak. 

Miklóstelep egy kertvárosi rész. Míg az Almáskert egy Villanegyedhez hasonlít. Valamint a Gloriett-lakótelep ahol pedig a sorházak ikerházak épültek ki inkább. Mindegyik kerületrésznek megvan a maga sajátossága, szépsége.

Milyen a kerület bérleti piaca? Előszeretettel bérelnek, könnyű bérlőt találni?

A kerületi bérleti piac nem annyira telített, kevés a kínálat, viszont sok a kereső ügyfél. Szerintem itt sokkal könnyebb a kiadás, aki ismeri a kerületet az általában szereti. Vannak központi helyei, amik eléggé közkedveltek. Közel van a repülőtér is. Rengeteg híres étterem is van.

Milyen a kiadó lakások kínálata? Van miből válogatni? Milyen a lakások minősége?

A kiadó lakások fajtája inkább panel, vagy az újépítésű lakások. Rengeteg családi házas megkeresés érkezik bérlői oldalon, viszont ez itt elég ritkán fordul elő, a kerületben található kertes házak között kevés a kiadó, általában ezek mind saját használatban vannak.

Általában a panel lakások állapotát, ha lehet így fogalmazni a régiesség jellemzi, viszont ez nagyon kedvező azoknak, akik nem szeretnének vagy nem áll módjukban drágább lakást bérelni. Ritka az új, igényesen felújított lakások száma, ez inkább az újépítésű projektekre a jellemző. Kimondhatjuk azt, hogy ez a két lakás típus teljesen megosztja a bérlők táborát.

Nehéz eladni egy lakást? Vannak vevők, vásárolnak a kerületben?

Nagyon közkedvelt kerület, a panel lakások itt nagyon kelendőek. Egyaránt saját célra és befektetésre is jó lehetőségek vannak.

Érdemes a kerületben ingatlant vásárolni? Meg fog térülni?

Igen, mint már mondtam mivel kevés a kínálat, így ha valaki befektetés céljából vásárol, nem lesz gondja a kiadással, pláne ha velem együttműködik, akkor a legrövidebb idő alatt a legpotenciálisabb bérlőre talál a befektetni szánt ingatlanja, ami a legfontosabb egy bérbeadó számára, mivel mindenki szeretné ingatlanja minőségét megőrízni.

Mi várható a jövőben a kerületben? Javul, romlik? Mire számíthatunk?

A kerületben nagyon nagy figyelmet fordítottak az utóbbi időkben, az egészségügyi intézményekre, a játszóterekre, az iskolákra, óvodákra, bölcsödékre, valamint a közutakat is helyrehozták. Az Üllői úton járó 50-es villamos egészét felújították (ez az egyik legnagyobb beruházás). Folyamatosan fejlődő infrastruktúrával rendelkező kerület.

 

Amennyiben a kerülettel kapcsolatban bármilyen kérdésed lenne, fordulj bizalommal szakértőnkhöz:


Papp Nikolett

+36 70 799 2805

Üzenetet írok!