Hogyan néz ki egy ingatlanreferens élete? Hány évig lehet ilyen pörgős munkát végezni? Milyen tulajdonságokkal érdemes rendelkeznie egy referensnek? Ezekkel a kérdésekkel kerestem fel Pázmándi Ágnest, az Alberlet.hu ingatlanreferensét.

 

Mikor és hogyan kerültél a céghez?

 

Az interneten találkoztam először a cég álláshirdetésével, és elküldtem az önéletrajzomat. Nagyon jól éreztem magam az interjún, reméltem, hogy sikerülni fog. Végül felhívtak, hogy kiválasztottak és kezdhetek is. Lényegében ekkor indult el a cég referensi csapata, négyen kezdtünk. Ennek már nagyjából 8 éve.

 

Tudatosan választottad a céget? Ilyen irányban végezted a tanulmányaid?

 

Kereskedelmi, közgazdász főiskolára jártam, de nem ezt az irányt képzeltem el. A szakmai gyakorlatomat egy másik ingatlanos cégnél végeztem, amit nagyon élveztem, emiatt is örültem, amikor megláttam a hirdetést.

Tudtad, mire számíthatsz, amikor jelentkeztél?

 

Bár ingatlanos cégnél voltam gyakorlaton, nem tudtam pontosan, hogy miből fog állni a munka. Nem voltak elvárásaim, bár az nagyon tetszett, hogy kötetlen a munkaidő, én oszthatom be az időmet, és rajtam múlik, hogy mennyit keresek. Lényegében ez az első munkahelyem, minden számításom bejött.

 

Szerinted a rutin mennyiben járul hozzá a sikeredhez?

 

Szerintem nagyon fontos a rutin és a rátermettség is. Vannak olyan emberek, akik ebben a szakmában nem lesznek sikeresek. Ha nem elég kitartóak, nem elég szorgalmasak, hamar feladják. Vannak olyan időszakok, amikor rajtunk kívülálló okokból nem sikerül úgy, ahogy szeretnénk és sokan ilyenkor inkább abbahagyják. Pedig egy idő után már jól tervezhető a munkánk, rengeteg lehetőséggel.

 

Tehát tervező típus vagy? Vagy inkább spontán?

 

Valamilyen szinten szükség van tervezésre. Ha van egy lakásom, amiről tudom, hogy kiadható, akkor tényleg megteszek minden tőlem telhetőt. Van olyan, hogy hozzám kerül egy lakás, ami nagyon drága, és én is azt gondolom, hogy ez nem fog sikerülni. De sokszor a kényszer szül olyan helyzeteket, amikből kiderül, hogy minden sikerülhet. Ha elhatározod, hogy ki fogod adni, akkor össze fog jönni. Stratégiát csak akkor szoktam készíteni, ha egy lakásra több érdeklődő van. Tudnom kell, kinek hogyan építem fel, hogy jól ki tudjuk adni, mindenki a lehető legjobban járjon. Próbálom mindig a legjobb tulajdonságokra koncentrálva felépíteni a kiadásokat. Egyébként az életben is inkább tervező típus vagyok, szeretem előre látni a dolgokat. Persze, a spontán helyzetektől sem ijedek meg, de szerintem valamilyen szinten szükség van a tervekre. Ha nem tervezzük meg, miket és mikor szeretnénk csinálni, akkor sok minden kimaradhat.

  

Gondolod, hogy az, hogy alapvetően tervező típus vagy, pozitívan hat a munkádra?

 

Úgy gondolom, hogy igen. Illetve az is nagyon sokat számít, hogy imádok futni, sportolni. Szerintem az, aki sportol, hatékonyabban tud célokat kitűzni, előre tervezni. Segít, hogy jobban be tudjam osztani a napomat, sikeresebbnek érzem magam. Emellett szükség van kitartásra és elkötelezettségre is. Ezért is szeretem ezt a munkát, mert egyrészt tökéletesen össze tudom egyeztetni a munkát és a sportot, másrészt pedig ezeket a tulajdonságokat folyamatosan kamatoztatni tudom a munkám során is.

 

Ha úgy érzed, hogy te is szívesen lennél ilyen kreatív, kitartó és rugalmas csapat tagja, jelentkezz ezen az oldalon.