Talán már hallottál a hygge (hügge) kifejezésről, ami lényegében a dánok boldogságának a receptje. Magyarra nem igazán lehet lefordítani egy szóval, mert sok dolgot rejt magában: élmény, hangulat, jóllét, szeretet, együttlét, biztonság, otthon. Éppen ez a hygge-életérzés az, amit érdemes a saját otthonunkba is elrejteni. A tavasz a megújulás időszaka, tedd az otthonodat igazán otthonossá hygge-tippeinkkel!

 

  1. Gyertyák, világító lámpások, hangulatfények

 

A tavaszban az az egyik legjobb dolog, hogy nagyon sokáig tart a természetes fény a lakásban. Azonban a mesterséges fény is lehet kellemes, otthonos, ha kicsit kreatívabban állunk hozzá. A nappaliban például ügyesen végig lehet vezetni fényfüzéreket – ki mondta, hogy karácsony után mindent száműzni kell? :) A fürdőszobában elhelyezhetsz gyertyákat a kád mellett (Persze óvatosan és ügyelve a biztonságra!), és a folyosón se muszáj csak a nagy lámpák fényeire hagyatkozni.

 

 

  1. Kényelmes helyek a család minden tagjának

 

A hygge lényege, hogy a család, közeli barátok összegyűlnek, és kellemesen töltik az idejüket együtt – esznek, isznak, beszélgetnek. Habár itthon kevésbé jellemző az, hogy gyakran vendégeskedünk egymásnál, érdemes ilyen találkozókat bevezetni. De ha ezt a megoldást nem is szeretnénk annyira, a családtagoknak megteremthetjük a tökéletes saját tereket. Ha a gyerekek a földön szeretnek ülni a nappaliban, készítsünk össze nekik saját párnát, takarót, kisebb ülőkét, amivel az együtt töltött időszakot kényelmesen tölthetik. Ha a nappali helyett inkább a konyhaasztalnál szerettek nagyokat beszélgetni, akkor készítsetek oda gyertyákat, kényelmes párnákat, ami otthonosabbá teszi azt a helyiséget.

 

 

  1. Egyszerű, letisztult környezet

 

Valószínűleg téged is zavarhat, amikor rengeteg oda nem illő dolgot látsz a lakásban, akármerre is nézel. Erre a legjobb megoldás a beépített tárolóegységek, és a felesleges dolgok szelektálása. A hygge lényege, hogy jól érezd magad az otthonodban, aminek nagyon fontos része, hogy ne érezd a tereket túlzsúfoltnak, rendetlennek. A tavaszi nagytakarítás során szelektáld ki azokat, amik nem tesznek boldoggá, amik feleslegesek, hogy egy szerethető, tiszta és rendezett otthont kapj.

 

 

Szeretnél még tippeket kapni arról, hogyan rendezheted be a hálót úgy, hogy kényelmes és pihentető legyen? Olvasd el cikkünket a témában!

 További tippekért pedig látogass el blogunkra, ahol folyamatosan frissülő tartalommal várunk! :)