A home staging lényege, hogy eladás előtt az ingatlant felkészítik az eladásra úgy, hogy akár átalakításokkal, a lakás eredeti funkcióit kitöltve úgy mutathassák meg a vevőknek, hogy ne kelljen elképzelniük, hogyan működhetne otthonként, mert a vásárláskor már egy kész otthont kapnak. Ehhez nagyon sok részletre kell figyelni, így érdemes egy valódi szakember segítségét kérni, aki felméri a lakás állapotát, ismeri az aktuális piaci viszonyokat, ért a lakberendezéshez és valamennyire a marketinghez is.

Hogyan működhet az albérletek világában?

Bár manapság a magyar albérletpiac árai egész magasan vannak, mégis más úgy kiadásra árulni egy lakást, hogy az albérlők azonnal el tudják képzelni a kivenni kívánt lakást úgy, ahogy a mindennapokban fog kinézni.

Az egész folyamat egy alapos tervezéssel indul. Mindenekelőtt fel kell mérni, hogy a lakás melyik része szorul alaposabb felújításra, át kell gondolni a felújításra szánt összeget, és azt, hogy valószínűleg kik fognak beköltözni. Természetesen nem kell mindent tökéletesen felújítani, de kényelmes, újszerű hatást kell nyújtani. A tervezéskor azért érdemes kigondolni, hogy kik a lehetséges albérlők, mert így lehet a legéletszerűbben berendezni a lakást. Hiszen mások a preferenciái egy kétgyermekes családnak és két egyetemista diáknak.

Annak, aki hosszútávon gondolkozik a lakása kiadásában, ezzel a módszerrel biztosítani tud egy kellemes légkört és jó kapcsolatot az albérlőivel.

A statisztikák szerint ez akár 10-30%-kal is megnövelheti az elkérhető összeget, ami mind a főbérlő, mind az albérletet keresők számára nyertes szituáció: a főbérlő magasabb áron adhatja ki a lakását, a bérlőnek pedig nem kell foglalkoznia a felújítással, bútorozással, hiszen egy kész otthont kap.

 

Megéri, ugye?