A modern kor embere élete jelentős részét otthonában tölti; az otthon az a hely, ahol a rohanó, és noszogató világ elől megpihenhet és feltöltekezhet. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy milyen feltételek között érünk haza, mennyire érezzük jól, és nyugodtan magunkat saját bérleményünk falai között. Elengedhetetlen azonban, hogy ezt a helyzetet jól értékeljük, hogy megfelelően tudjunk dönteni lakásunk megválasztásakor és berendezésekor.

 

Meglepő lehet, de az általunk bérelt lakás kölcsönhatásban áll velünk, és közérzetünkre jelentős hatást gyakorolhat. De mik a legfontosabb tényezők, amikre oda kell figyelnünk, amikor bérleményt választunk? Vegyük sorra néhányat.

 

  1. Helyszín, helyszín, helyszín!

A lakás elhelyezkedése, közelsége munkahelyünkhöz, iskolához, vagy barátokhoz létfontosságú az elégedettségünk szempontjából. Egy jól megközelíthető, csendes, és kedvelt környéken található lakás pozitív hatást gyakorolhat energiaszintünkre, és közérzetünkre.

 

  1. Rend és tisztaság

Környezetünk tisztasága és rendezettsége nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bérleményben. A rendszeres takarítás és a lomtalanítás lehetővé teszi, hogy valóban az otthonunkként tekintsünk a lakásra, ami pozitív hatást gyakorol közérzetünkre.

 

  1. Világítás és természetes fény

A megfelelő világítás és a természetes fény által jól bevilágított lakás elősegíti a nyugodt és derűs hangulatot. Ne feledjük figyelembe venni a lakás tájolását, ablakainak méretét és elhelyezkedését a bérlemény kiválasztásakor.

 

  1. Növények és zöld elemek jelenléte

A növények jótékony hatással vannak az egészségünkre és közérzetünkre, hiszen javítják a levegő minőségét és segíthetik a stressz leküzdését. Érdemes minden lakásban néhány növényt tartani – szebbé teszik a környezetet, és jobbá teszik a közérzetünket.

 

  1. Színek és hangulat

Nem mindegy, hogy az általunk bérelt lakásban milyen színek vesznek körül minket, hiszen ezek is hathatnak közérzetünkre. A világos és meleg színek vidám hangulatot teremtenek, míg a hideg és sötét színek inkább nyomasztó hatást kelthetnek.

 

Végül, de nem utolsósorban, ne feledjük el, hogy ha nem érezzük jól magunkat a bérleményünkben, akkor ezt a helyzetet megváltoztathatjuk. A lakás berendezése, átalakítása, vagy akár egy új helyre költözés mind olyan lehetőségeket jelentenek, amikkel javíthatunk közérzetünkön. Bármilyen vad ötletünk akad, akár saját kezűleg is átalakíthatjuk a lakást, hogy az jobban megfeleljen elképzeléseinknek és igényeinknek – ami pozitív hatással lesz a közérzetünkre és életminőségünkre.

 

Ha épp albérletet keresel NÉZZ SZÉT KÍNÁLATUNKBAN!