Vajon az ingatlanreferensek rendelkeznek különleges képességekkel? Bárkiből lehet jó szakember? Ezekre a kérdésekre adott választ Barta Ákos, az Alberlet.hu ügyvezetője.

 

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jó ingatlanreferensnek?

 

Mivel emberekkel dolgozunk, úgy, mint bérlőkkel és tulajdonosokkal. Így nagy szükség van jó kommunikációs készségekre, valamint empátiára, hiszen a tulajdonos többségében a szeretett lakását adja ki hosszabb időre, úgy, hogy egyszer vissza fogja kapni. Míg a bérlő az otthonát keresi, így közöttük ez a kapcsolat nem pusztán üzleti. Ebben, mint referens, mi is részt veszünk.

Illetve, ami még véleményem szerint fontos, az az alázat és a kitartás. A siker nem mindig rögtön jön, van, hogy sokat kell letenni az asztalra, mielőtt bármit is elvennénk onnan. A folyamatok igazságosak, vagyis aki sokat dolgozik, sokat is tud belőle profitálni. A befektetett munka minden esetben megtérül, a kérdés csupán az, hogy mikor és hogyan. Ehhez szükség van arra, hogy hajlandók legyünk kitartóan menni a célunk felé, még akkor is, ha egy adott időszakban épp több sikertelenség is ér.

Minden tanulható valamilyen szinten, minden fejleszthető, az akarat nem. Végignézve a jelenlegi kollégákat, a top kollégák között a kitartás, céltudatosság, alázat és tervezés az, ami minden esetben megtalálható!

Miben különbözik ez a szakma, mik az előnyei és hátrányai?

 

A klasszikus munkaviszonytól eltérően itt a havi bevétel a befektetett munkától függ. Így egyfajta vállalkozói lét alakul ki, vagyis a hónap végén bevételként feltüntetett összeg elég nagy skálán mozoghat, ezt mind pozitív, mind negatív aspektusban is értem. Ez sokak számára ijesztő lehet. Mi lesz, ha nem úgy jönnek össze a dolgok? Erre válaszként azt tudom mondani, ha nem dolgozol, bizony nem úgy fognak jönni a dolgok. Még egyetlenegy bérbeadást sem tudtunk lebonyolítani úgy, hogy a kolléga egész nap otthon aludt. A munka ezen jellemzőjét megítélés kérdése, hogy előnyként vagy hátrányként értelmezzük. Részemről ez előny, hiszen egy klasszikus munkaviszonyban, ha megszakadok, akkor is, ha csak tessék-lássék módon csinálom, akkor is ugyanannyit tudok hazavinni.

További fontos jellemző még a rugalmas munkaidő. Először abban a naiv hitben voltam, hogy ez azt jelenti, hogy nagyon kevés munkaórával nagyon sokat lehet keresni. Azóta sikerült rájönnöm, hogy ez mi pontosan. Szabadságot jelent, vagyis azt, hogy van lehetőségem beosztani a saját időm, ha épp jó napom van, akkor sokat dolgozni, ha épp rosszabb, akkor kevesebbet. Magamnak dolgozok, magamnak felelek. Így a motivációt is magamnak kell fenntartani. Fontos tisztában lennünk saját magunkkal, a céljainkkal, hiszen nem áll ott a főnök minden percben, hogy mennyit dolgozunk.

 

Mások vagytok, mint a többi ingatlaniroda?

A többi iroda munkafolyamatába nem látok teljesen bele, így a tulajdonosi és bérlő visszajelzésekre tudok támaszkodni. Ami ebből kijön, hogy a piaci átlagnál jóval nagyobb szakmai és jogi ismerettel rendelkezünk, ami mindenképpen megnyugtató minden szereplő számára. Valamint kaptam már olyan visszajelzést, hogy időben visszahívtuk, visszajeleztünk és ez mennyire korrekt.

Emellett nem azok közé az irodák közé tartozunk, akik belökik a bérlőt és elmennek. Lemenedzseljük a szerződéskötést, ha közjegyzői okiratba foglalják a szerződést, a szervezésében is aktívan részt veszünk, ha a bérlés közben történik valami, akkor örömmel segítünk, voltunk már ott lakás visszaadásánál is, amikor letelt az egy év. Valamint még bérbeadás előtt különböző tippekkel, praktikákkal is segítjük a tulajdonost, hiszen mi foglalkozunk aktívan lakásokkal, nekünk van napi tapasztalatunk, hogyan lehet gyorsabban, drágábban kiadni. Így a tulajdonos egy komplett szolgáltatással gazdagodik, nem csak meghirdetjük a lakását és kész!

 

Ha úgy érzed, igaz rád, hogy jó kommunikációs képességgel rendelkezel, kitartó vagy, alázatos, céltudatos és motivált, és szeretnél egy szuper csapat tagja lenni, jelentkezz hozzánk ezen az oldalon!