Mongyi Erika bemutatkozó oldala

Mivel foglalkoztál korábban?

Kereskedelmi cégeknél dolgoztam, hosszabb ideig multinacionális cégnél is, leginkább irodai munkakörben, de az értékesítést is kipróbáltam már korábban is

Hogyan kerültél az alberlet.hu csapatához?

Egy rokoni kapcsolat útján, 11 éve, azóta itt ragadtam, nagyon megszerettem a csapatot és ezt a munkát is. Most már elsősorban az iroda adminisztrációs feladataival foglalkozom, de emellett  bérbeadással is.

Mit gondolsz mi a sikered titka?

Szeretem a munkámat, ezért tudok kitartóan és lelkiismeretesen dolgozni, maximalista vagyok és határozott, de nem törtető, fontos számomra a munka emberi oldala, az empátia és a kölcsönös tisztelet, és kedvesség is.

Milyen nyelveket beszélsz?

Angolul, kicsit olaszul és franciául

Melyik a kedvenc kerületed és miért?

Minden kerületnek megvan a maga szépsége, de én elsősorban belvárosi kerületekben dolgozom, ezen belül nagyon kedvelem az V. és VI. kerület gyönyörű régi épületeit és hangulatát, és a XIII. kerületben Újlipótvárost, ahol nagyon szeretek élni is.

Autóval, BKV-val vagy bicajjal dolgozol?

Csak BKV-val, nem is szeretnék másképp.

Mi az a 3 szó ami téged jellemez?

Megbízhatóság, határozottság, empátia

Van kedvenc lakás típusod?

Inkább a régi építésű lakásokat szeretem, mert azoknak van „lelke”, de a konkrét lakástípusnál nekem fontosabb, hogy legyen hangulata, kisugárzása, hogy jó legyen oda belépni.

Mi a véleményed a csapatról?

Összetartó, egymást segítő, jó hangulatú csapat, szakmailag jól képzett és fejlődni kész kollégákkal, az irodában mindig jó a munkahelyi légkör.

Szerinted mindenki tud érvényesülni az ingatlanos szakmában?

Úgy gondolom, hogy nem. Sokan gondolják, hogy ez egy könnyű szakma és bárki alkalmas rá, de jól és eredményesen csak az tudja végezni, aki kitartó és kellő alázattal tud hozzáállni, fontos a jó kapcsolatteremtő képesség, jó emberismeret, határozottság és problémamegoldó képesség, a jó időbeosztás, rugalmasság és sok türelem.

Mit tanácsolsz azoknak, akik eddig csak gondolkodtak azon, hogy belevágjanak a szakmába?

Ha úgy érzik, hogy a fenti tulajdonságokkal rendelkeznek, nyugodtan vágjanak bele, leginkább egy olyan cégnél, ahol megfelelő szakmai hátteret és folyamatos képzést is kapnak.

Kitartás és szorgalom kell hozzá, de nagyon sok szépsége van ennek a szakmának, változatos, rugalmas, és a kellő mennyiségű befektetett munka általában megtérül. Számomra például igazi sikerélmény részese lenni annak a pillanatnak, amikor egy bérlő és egy lakás és annak tulajdonosa egymásra találnak, és mindenki elégedett.